mamadil-susu-rizqi-good-morning

Kisah Aku & Mamadil

Tahun 2018 bulan April ni genap setahun dalam keluarga Mamadil.

Sepanjang setahun banyak kisah suka duka, jatuh bangun. InshaAllah dengan Mamadil, inilah permulaan dan akan menjadi sebuah perjalanan yang membahagiakan.

Dulu iklan Mamadil selalu setiap hari lalu kat wall. Masa to entah tak pula nak cuba, tapi lama kelamaan jadi teruja pula tengok iklan-iklan testimoni yang dah amalkan produk ni.

Bermulalah sesi curi-curi stalk siapa founder dia Dila Mubarak. Wow memang sekali pandang terjatuh cinta,so start jadi follower secara senyap-senyap, hahaha 😂😂

First produk yang Izzah try ialah Susu Rizqi Coklat dan pertama kali juga mesej dengan leader stokis mamadil selangor, mamajie Muji Bakar hari pertama dapat susu tu sebab terujanye. Beli 1box share 3 orang, mana cukup weh.

So Izzah risik-risik nak jadi agen, tapi sayangnya tiada pengambilan agen. Tapi kalau dah Allah kata rezeki, memang sampai tepat pada masanye. Jam 11.30 malam Izzah whatsapp dengan admin mamadil. Masa to redha la, dapat tak dapat belakang cerita.

Tup tup seminggu berlalu..

Bip~bip (whatsapp mesej masuk) “anda diterima menjadi agen mamadil”. Panjang syaratnya, baca sampai titik yang terakhir. Masa tu tak tahu nak cakap macam mana. Cerita dengan mama dan mama setuju, so Izzah sign agreement sebagai agen berdaftar mamadil dengan no ID: M300429

Bermula la kisah seorang budak yang zero pasal bisnes tapi pegang stok ribuan ringgit. Pergi join class ads buat post sana sini. Cuma pegang kata-kata motivasi dari leader, kena yakin InshaAllah rezeki mesti ada.

Makin lama Alhamdulillah sale makin naik, dari tak restok sampai sebulan 2-3 kali restok. Dari tak kenal pengguna sampai jadi mesra dengan pengguna. Dari tak kenal siapa dalam team sekarang dah jadi satu keluarga bisnes yang sentiasa bagi sokongan.

Sekarang syukur rezeki tak putus-putus, biarkan orang nak pandang kita macam takde apa-apa itu semua lumrah. Kita fokus apa yang kita nak, Allah izinkan kita pasti capai.

Rezeki itu misteri tahu.

Target jualan peribadi Izzah tahun ini 5 angka, InshaAllah. Aamiin Ya Allah, Ya Mujib

Kami  sekeluarga memang ketagih dengan mamadil. Dan semua produk mamadil kami gunakan. Kesihatan kami bertambah baik. Alhamdulillah

Pada Puan Dila Mubarak terima kasih sudi berkongsi rezeki dengan izzah.

Pada mamajie Muji Bakar terima kasih sentiasa bagi support pada izzah dan #teamferrarimamajie bagi ilmu banyak sangat.

Pada mama Maimunah Burhan terima kasih sentiasa ada saat susah dan senang I 💜 u 😘😘

 

Dikongsikan oleh: Noor Izzah Razali

Ok, adakah anda semua dapat sesuatu dari perkongsian ini?. Komen dan kongsikan pengalaman anda menggunakan produk MAMADIL dibawah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *