Amalkan 3 “Jangan” ini supaya kulit kekal cantik

3-jangan-untuk-kulit-kekal-cantik

NAK CANTIK HARUS MEKAP? Kulit cantik atau tak bukan sebab skincare dan make up jer. Tapi amalan kita setiap hari mempengaruhi kecantikan kulit. Untuk kekal cantik, pastikan korang tak buat 3 benda ni: JANGAN GUNA SYAMPU LEPAS CUCI MUKA. Kalo masa mandi tu korang nak syampu dan conditioner, lakukan dulu, cuci muka last. Kalo korang […]

Kulit Sensitif? Ini beberapa tips untuk anda

kulit-sensitif-ini-tips-untuk-anda

Kulit sensitif secara khususnya memerlukan perhatian yang rapi. MAMADIL selain menjual produk kesihatan, kami suka untuk berkongsi tips dan nasihat dalam penjagaan kulit. Jangan menggunakan sabun sebarangan ketika mencuci badan ‘Binding Agent’, yang selalunya terdapat dalam bar sabun kebanyakannya berasaskan alkali (lazimnya pH tinggi). Ia menyebabkan kehilangan kelembapan dan minyak semulajadi pada kulit. Akibatnya permukaan […]