Author Archives: Mamadil

Macam Mana Diya Boleh Terjebak Dengan Mamadil?

macam-mana-diya-boleh-terjebak-dengan-mamadil

Panjang sikit cerita Diya dan Mamadil ni.. InsyaAllah dapat manfaat dari cerita Diya ni. Mungkin boleh jadi pendorong, bagi semangat kepada rakan-rakan di luar sana.. Diya mengenali Mamadil ni dari member Diya sendiri yang juga wakil jualan Mamadil. Diya kenal hanya pada nama brand saja. Tak kenal pun siapa owner brand Mamadil ni. Diya tengok […]

Dulu Saya Tak Yakin Dengan Mamadil Ni..

dulu-saya-tak-yakin-dengan-mamadil-hidayah

Mamadil ni dah 3 tahun lalu lalang kat wall saya.. Ramai yang puji tentang brand ni. Sekali risik harga. Aduh! melambung. Women Love saja pun boleh beli cincin anak sebentuk. Saya pula ada masalah ekzema, saya risik la produk jenama lain. Sebab tengok testimoni dia cantik mulus je semua. Saya cuba produk jenama lain dulu […]

Kisah Aku & Mamadil

mamadil-susu-rizqi-good-morning

Tahun 2018 bulan April ni genap setahun dalam keluarga Mamadil. Sepanjang setahun banyak kisah suka duka, jatuh bangun. InshaAllah dengan Mamadil, inilah permulaan dan akan menjadi sebuah perjalanan yang membahagiakan. Dulu iklan Mamadil selalu setiap hari lalu kat wall. Masa to entah tak pula nak cuba, tapi lama kelamaan jadi teruja pula tengok iklan-iklan testimoni […]

Sebelum Mamadil, Saya Dulu Susah Hanya Menunggu Gaji Bulanan

mamadil-stokis-penang-ayda-rashidah

Assalamualaikum, saya merupakan wakil jualan Mamadil Negeri Penang. Sengaja saya share kat sini untuk menaikkan semangat wanita yang masih suam-suam kuku berniaga dan nak mencari kekuatan membantu ubah hidup masing-masing Asalnya, saya hanya menjadi dropship.. Kini alhamdulillah menjadi leader sekarang. Dulu saya boleh dikatakan agak susah, kereta nak kena tarik, makan pun kais pagi makan […]

Inilah Bukti Aku Gila Susu Rizqi

susu-rizqi-inilah-bukti-aku-zieti

Kisah saya bermula bisnes mamadil sangat-sangat tragis. Sebelum saya join, saya rasa dulu produk mamadil, yakni susu rizqi, Beli dengan Kak Muji (SN Selangor) dan rasa dia memang sangat-sangat sedap gila. Saya ni memang suka minum susu. Biasa kalau kat event banyak booth bagi rasa susu free, tapi tak sama dengan susu rizqi vanila ni. […]